Pin

 

Arkiv

 •  
  7. januar 2015
   

  I 2007 blev Josephine Schneiders Hus 100 år

  Huset fyldte 100 år. Huset blev bygget som børnehjem i 1906-07 og stod færdig foråret 1907. Huset har været institution lige siden.

  Den 10. maj fejrede vi vores fødselsdag :

  En reception hvor ”Renes Swingtet” spillede, Jytte havde produceret fine ting til tag-selv-bordet, gode taler blev holdt og mange dejlige mennesker kom og lykønskede. Mange ”gamle børn” kom også, og det gjorde dagen ekstra festlig.

  Senere havde vi Peter til at hjælpe os med at arrangere ”fangerne på fortet” med børn, personale, gamle børn og deres børn. Der kom en kok, som lavede mad til os på grillen.

 •  
  7. januar 2015
   

  Ny bog om fællesskaber som et af pædagogens værktøjer. Susanne Bülow har bidraget med et kapitel

  Til bogen 'Fællesskab i forskellighed' har Susanne Bülow bidraget med et kapitel om hverdagen i Josephine Schneiders hus. Med tilladelse fra Akademisk Forlag kan du læse kapitlet her. Bestil eller læs mere om bogen på forlagets hjemmeside.

 •  
  7. januar 2015
   

  Rapport om socialpædagogisk evaluering og dokumentation. JSH var casen

  I juli 2007 udviklede forskere under NVIE en rapport om socialpædagogisk evaluering og dokumentation med udgangpunkt i praksis fra JSH. Du kan læse rapporten her.

 

Historie

Josephine Schneider blev født på Nivågård den 8. september 1820 som datter af forpagteren på Nivågård - Carl Frederik Schneider.

J -schneider

Som 15 årig rejste hun som kammerpige med den danske gesandt til Wien. Hun boede mange år i Wien og rejste rundt i Europa og først i 1860 tog hun igen fast ophold i Danmark.

Josephine Schneider var et socialt og menneskeligt meget engageret menneske, som tog del i forskellige hjælpeforeninger og var tilknyttet Plejeforeningen for Frederiksberg og Vesterbro.

Den 1. december 1874 startede hun sit børnehjem på Vodroffsvej på Frederiksberg. Hun drev dette frem til sin død den 25. juni 1887 på Frederiksberg.

Ved Josephine Schneiders Død var der 125 børn på Børnehjemmet på Vodroffsvej, og man valgte at opdele det i flere huse, så det blev til mere overskuelige enheder.

Sten

Denne opdeling fandt sted omkring 1905 – 07. Dels købtes ejendomme på Grootsvej, Remisevej og Kvintus Allé, lige som man byggede børnehjem på Rostrupsvej på Frederiksberg og Korsgårdsvej i Gentofte. I 1928 byggedes Børnehjemmet på Peter Rørdamsvej i København NV.

 

Billeder fra huset

 

Publikationer og omtale

Løbende deltager vi fra JSH i udviklingsarbejde og materialeudvikling på vores fagområde. Således kan vi henvise til flg. publikationer: